رادیو بدون شایعه

بایگانی
  • ۰
  • ۰

برنامه

گروه معارف و مناسبتهای رادیو ایران تقدیم میکند.

********************************************

به افق آفتاب

*******************************************

به نام ِ خدایی که با یادش میشه دل و روحی آرام داشت

******************************************

خدمت ِ همه شما عرض ِ سلام داریم و در آستانه اذان ظهر با شما هم زمزمهء  نام ِ خدا میشیم.

*****************************************

نام ِ خدایی که به حقیقت ِ آرامش ِ دلهاست

بخصوص برای ِ

همه کسایی که دلاشون جایگاه ِ خداست و روحشون آرومه

*************************************

به کسایی که امانتدار ِ خوبی هستن و هوای ِ این روحی که خدا بهشون امانت داده رُ دارن

*************************************

روحی از خدا که ودیعه او در وجود ِ ماست و وصل کننده ما به منبع ِ فیض ِ الهی

************************************

روحی که مثل ِ آینه اس و منعکس کننده نورِ الهی و دقیقا برای ِ همینم هست که باید از هر کدورت و غباری عاری باشه

********************************************

کدورت و غبار ِ گناه های ِ کوچیک و بزرگی که گاهی دلامونو تاریک میکنه

روحی که بی تردید متاثر از جسم ِ ما هم هست.

********************************************

به نظر ِ شما جسم و روح ، چطور روی ِ هم تاثیر میذارن و چگونه میتونیم این اثر بخش بودن رُ به سمت ِ تعالی و نورانی شدنه روحمون، هدایت کنیم؟

شماره تماس:

شماره پیامک:

************************************************

انسان برای رسیدن به رشد و تعالی باید ظاهر و باطن خودش رُ با هم هماهنگ کنه. تربیت انسان‌ها از درون آغاز می‌شه و باورها و معیارهای فکری و روانی او رُ تصحیح می‌کنه.

اصالت و کیفیت رفتارها بر اصلاح باطن و درون استوار شده و چه بسیار رفتارهایی که در ظاهر و انسانیه، ولی با انگیزه‌های خودخواهانه و غیر انسانی صورت می‌گیره. مثلا خدمت به خلق اگه به انگیزه شهرت و دستیابی به مقامی باشه این یک انگیزه غیر انسانیه و اگه نیت انسان الهی باشه باید این رفتار از درون هم سرچشمه بگیره ، پس جسم و روح تاثیر متقابلی بر هم دارن.

پیامبر گرامی اسلام که صلوات ِ خدا بر ایشان و آل ایشان باد، در حدیثی می‌فرمایند: نفس انسان هنگامی که روزی خود را داشته باشد، آرامش می‌یابد.

و امام علی (علیه السلام) در حدیثی می‌فرمایند: پرخوری مانع زیرکی است.

**************************************

حضرت امام علی (علیه السلام) در خصوص ابعاد تاثیرگذاری متقابل روح و بدن می‌فرمایند: هر کس نفسی بزرگوار دارد عواطفش افزون می‌شود و آن کس که عواطفش زیاد باشد دوستانش زیاد می‌شوند.

حضرت علی (علیه السلام) در حدیثی می‌فرمایند:‌ عقل با شهوت جمع نمی‌شوند.

پیامبر (صلی ا... علیه و آله و سلم) در حدیثی در رابطه با تاثیر اندیشه در عمل می‌فرمایند: هر کس به آنچه می‌داند عمل کند خداوند از آنچه نمی‌داند آگاهش می‌کند.

***************************************

امام علی (علیه السلام) در خصوص تاثیر عمل در اندیشه می‌فرمایند:‌ با شهوت خود مبارزه کن و بر خشمت چیره شو و با عادت‌های زشت خود مخالفت کن تا جانت پاک گردد و عقلت کمال یابد،‌ و پاداش خدای را - بی کم و کسر - به دست آری.

**************************************

اصلاح درون برای تصحیح دریافت‌های فکری در دین اسلام بسیار مهمه، در این رابطه امام علی (علیه السلام) می‌فرمایند: انسان بد سیرت به هیچ کس گمان خوب نمی‌برد، زیرا هر کس را چون خود می‌بیند(و به خود قیاس می‌کند).

************************************

نظریه عمل متقابل ، بر اساس این نظریه، روان و بدن در یکدیگر تأثیر متقابل دارن; به این معنی  که روان می تونه بر بدن تأثیر بگذاره و در مقابل، بدن هم قادره ذهن راُ تحت تأثیر قرار بده. روان شناسان، فیلسوفان و سایر دانشمندان طرفدار این نظریه هرچند قایل به تعامل و دو سویه بودن روان و بدن می باشن، اما در چگونگی و میزان سهم هر کدام از دو طرف و نیز ماهیت و مسائل دیگر مربوط به روان با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

در بین فلاسفه میشه از ارسطو، ابن سینا، ملاصدرا و دکارت نام برد که قائل به تأثیر متقابل این دو ساحت در همدیگه هستن و تاثیر ِ جسم رُ روح بیشتر از تاثیر ِ روح بر جسم میدونن.

اما ابن سینا تأثیر روان بر بدن رُ بیشتر میدونه

*********************************************

آنچه امروزه پزشکان به آن معتقدند این است که باور و فکر انسان بر سلامت جسمی او تاثیر می گذارد. این در واقع همان چیزی است که از آن به عنوان تلقین یاد می کنیم. تلقین و نوع تفکر ما می تواند بر ابتلای ما به بیماری ها اثرگذار باشد. محققان ثابت کرده اند که نوع فکر انسان و نوع رفتار او در برابر جهان، به ویژه نگاه مثبت یا منفی که به زندگی دارد، بیش از آنچه فکر می شود می تواند بر سلامت تاثیرگذار باشد.

دکتر بکالوی، استاد دانشگاه ییل آمریکا، در تحقیقی نشان داد که داشتن دید مثبت بر سلامت انسان تاثیر شگرفی دارد. از طریق پرسشنامه ای که در آن درباره پیری سوال شده بود، او در سال 1975 جامعه آماری 660 نفره ای را مورد بررسی قرار داد و سپس با بررسی سن فوت هر یک از آنها به این نتیجه جالب رسید که «افرادی که در جوانی و میانسالی دید مثبتی به موضوع پیری داشتند، به طور میانگین 7.5 سال بیشتر از کسانی که نگاه منفی به آن داشتند، عمر کرده بودند.»

***********************************

اونچه که مُسلمه این که ، احساسات ما از نظر جسمی ما رُ تحت تاثیر قرار میدن. شاید درک این مسئله آسون نباشه، ولی ترس از چیزی باعث می شه که قلب ما سریع تر بزنه اما این مسئله رُ به راحتی میشه درک کرد که تنهایی و افسردگی می تونه از نظر جسمی ما رُ تحت تاثیر قرار بده و باعث سردرد، بیماری قلبی و … بشه.

متاسفانه در میان مردم جامعه سلامت روح به اندازه سلامت جسم اهمیت نداره در حالیکه سلامت روح مسئله مهمیه که بی توجهی و غفلت از اون زندگی افراد رُ تحت تاثیر قرار می‌ده، چرا که میزان برخورداری از سلامت روح در طرز تفکر، احساس و عملکرد افراد در مواجهه با موقعیت‌های مختلف نقش داره، به همین خاطر، لازمه همون طور که افراد برای سلامت جسمی خودشون اهمیت قائل هستن در جهت حفظ سلامت روح خودشون هم تلاش کنن.

به عنوان مثال، فکر و خیال منفی و استرس بیش از حد، به مرور زمان باعث درد یا بیماری می شود. مهم این است که بتوانید نیازهای جسمی، روحی و عاطفی خود را برطرف کنید و تعادل بین جسم و روح خود را حفظ کن.

*************************************************

(مناجات)

خدایا

به عزتت سوگند که جز تو بر گناهان خویش را بخشنده ای نمی‌یابم و شکستگی خویش را جز تو پیوندی نمی‌بینم.

من اینک با بالهای تواضع به بارگاه تو باز گشته ام و پیشانی خشوع و خواری خویش بر درگاه قدرتت نهاده ام .

اگر از در رحمت خویش برانیم به کدامین در پناهنده شوم و اگر از قلّه رافتت فرو افکنیم به کدامین دامنه بگریزم؟

 که صد  افسوس از خجلت و رسوائیم و هزار افغان از توشه راهم.

ای بزرگ بخشاینده گناهان بزرگ ، از عظیم گناهانم هلاک کننده هایش را ببخش

واز قبیح رازهایم رسوا کننده ها یش را بپوش

و مرا در گرمای حضور قیامتت از خنک گوارای عفوت بنوش

  • ۹۹/۱۱/۰۴
  • رادیو بدون شایعه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی