رادیو بدون شایعه

بایگانی
  • ۰
  • ۰

برنامه

گروه معارف و مناسبتهای رادیو ایران تقدیم میکند.

****************************************************

به افق افتاب

****************************************************

به نام ِ خدایی که قرآن رُ کلام ِ هدایت ِ ما به سمت ِ خیر و خوبی قرار داد

سلام

*****************************************************

در روزهای ِ مبارک ِ هفته وحدت و با صلوات ِ بر حضرت محمد و آل محمد (صلی ا... علیه و آله و سلم)  و در لحظاتی نزدیک به اذان ظهر  و به قصد ِ مهیا کردنه دلهامون برای ِ گفتگوی ِ با خدای ِ بزرگ میهمان ِ اوقات ِ شما هستیم.

**************************************************

یکی از زیباترین مشترکات ِ مسلمونها که راهنمای ِ زندگیهامونه، کتاب ِ آسمونیمون، قرآن کریمه. کتابی که به قول ِ استادی عزیز، کاتالوگ ِ انسان بودن و درست زندگی کردنه.

**************************************************

قرآن کریم ، کتابی آسمونیه که بهترین حرفها از طرف ِ خدا برای ِ بنده هاش، توش نوشته شده. حرفهایی که به گوش ِ نه فقط مسلمونها که همه اهل ِ حقیقت شنیدنیه.

****************************************************

قرآن کریم در کلامی ساده که برای ِ همه مردم قابل ِ درک و فهمه، مهم ترین و اساسی ترین حرفها رُ بیان کرده و چقدر خوب و دلنشینه که این کتاب یکی از وجوهه مشترک ِ ما مسلمونهاست. کتابی که به راحتی میتونیم بهش استناد کنیم و با هم در موردش حرف بزنیم.

***********************************************

قرآن کریم بواسطه تاثیر و نقشی که در سعادت ِ آدمها و بشر داره از جایگاهی اعلی برخورداره. کتابی جامع برای ِ همه جنبه های ِ فردی و اجتماعی و فکری و فرهنگی و روحی آدمها که بهترین نسخه و سفارش رُ در همه جنبه ها برای ِ ما در خودش جای داده.

**********************************************

دقیقا به همین خاطره که تدبر ِ در قرآن کریم بسیار در دین ِ ما سفارش شده و مایه خیرات و برکات معرفی شده.

**********************************************

به نظر ِ شما بزرگترین اثر و نتیجه تدبره در قرآن کریم چیه ؟

شماره تماس:

شماره پیامک:

**************************************************

در اهمیت ِ قرآن کریم هیچ شک و تردیدی نیست و اگر ما از این مساله صحبتی میکنیم تنها برای ِ اشاره و پرهیز ِ از غفلته. کتابی  که رستگاری انسان رُ در دو جهان تضمین می کنه و مثل ِ مشعلی فروزان،انسان رُ،از تاریکی های جهل و نادانی نجات میده .و در سرای دیگه، او رُ ،محبوب حضرت پروردگار میکنه

در بیان اهمیت قرآن،همین بس که حضرت پیامبر اکرم(صلی ا... علیه و آله و سلم) فرمودند:«قرآن،از همه چیز خدا برتر است و فرمودند:برتری قرآن بر سایر سخنان،مانند برتری خداوند است،بر بندگانش».

قرآن،بهترین فتح کننده قلّه بلند عزت ، چکیده جهان هستیه و طبق فرمایش حضرت امام محمد باقر(علیه السلام):«قرآن همانند دو ستاره تابناک آسمانی(خورشید و ماه)، صحنه زندگی انسان ها را روشن می کند"

***************************************************

تدبیر در لغت به معنی بررسی عواقب و انجام امور، از ریشه‌ی «دبر» به معنای عقب و پشت در برابر «قبل» به معنای جلو بوده و یکی از کلمات هم‌خانواده‌ی اون، تدبیره که به معنای انجام کار از روی فکر و اندیشه اس. «تدبر» در اصطلاح قرآنی، تأمل در آیه‌ای پس از آیه‌ی دیگه، یا تأمل پس از تأمل در اونه و تنها راه فهم قرآنه. بیان آیات و روایات، هیچ راه دیگه ای رُ برای نیل به این هدف والا به رسمیت نمی‌شناسه. در قرآن، چیزی مثل ِ «تعقل در قرآن» یا «تفکر در قرآن» وارد و تجویز نشده، اونچه هست تنها تدبر در قرآنه و تدبر یا فهم قرآن به قرآن دارای مراتب مختلفیه که از فهم و شنات دقیق واژگان قرآن و اشتقاق‌ها و تصریف‌های واژگان آغاز می‌شه و تا فهم بطون بی‌پایان کلام‌الله مجید امتداد پیدا میکنه.

***********************************************

در تفسیر نمونه آمده است که ، عامل سرگردانی ِ انسانها دو چیز است یا در قرآن، این برنامه هدایت الهى و این نسخه کامل شفابخش، تدبر نمى‏کنند، و یا اگر تدبر مى‏کنند بر اثر هواپرستى و اعمالى که از قبل انجام داده‏اند قفلها بر دلهاى آنها است، به گونه‏اى که هیچ حقیقتى در آن نفوذ نمى‏کند و به تعبیر دیگر اگر کسى راه خود را در ظلمات گم مى‏کند، یا چراغى به دست ندارد و یا چشمش نابینا است که اگر هم چراغ باشد و هم چشم بینا یافتن راه همه جا آسان است.

*******************************************

روایت شده است که گروهی از پیامبر گرامی اسلام پرسیدند که یا رسول‌الله(صلی ا... علیه و آله و سلم)، چرا قرائت ما همچون قرائت شما نیست؟ ما وقتی قرآن را از شما می‌شنویم چیزهایی را می‌بینیم و درک می‌کنیم که به هنگام قرائت خودمان، نمی‌بینیم و درک نمی‌کنیم! حضرت در پاسخ، باز هم به کیفیت دو قرائت اشاره کردند و فرمودند که قرائت من زمینه‌ساز تدبر است، اما قرائت شما به گونه‌ای است که این امکان‌پذیر را به شما نمی‌دهد.

علامه طباطبایی رحمت‌الله‌علیه در مورد فهم «حق تلاوته» می‌نویسد که منظور، «تدبر» است. یعنی حق تلاوت قرآن، این است که تلاوت ملازم با تدبر باشد.

********************************************

قرآن در ظلمانی ترین زندگی بشر، در عصر جاهلیت،مثل ِ انفجاری،آسمان سکوت رُ شکافت و یکباره،دریایی از رحمت و برکت و نور،بر کویر زندگی جاری کرد

عاشقان واقعی قرآن،اون کسایی هستن که ،قرآن رُ تلاوت می کنن و با اون مأنوس هستن و روزها،در صحنه زندگی از اون الهام می گیرن و با دستورات شفابخش اون ،بیماری قلبی و روحی خودشون رُ درمان می کنن.

خواندن قرآن،تمامش نیست بهر مردگان

قـلب های مرده را باید به قرآن،زنده کـرد

آنکه ایاتش تلاوت،با دل خاضع،نمـود

قـلب ظلمانی خود را،اخـتر تابنده کـرد

حضرت امام علی(علیه السلام) می فرماید:«خانه ای که در آن،قرآن خوانده می شود و از خدای عزّوجل، فراوان یاد می گردد،برکتش افزایش می یابد و فرشتگان در آن حضور پیدا می کنند و شیاطین از آن می گریزند»

*****************************************************

قرآن،کتابی ِ که نه اکنون و نه در اینده،باطل در اون راه پیدا نمیکنه و حقایق اون رُ  دگرگون نمیکنه.کتابی که شب قدر به سبب نزول اون،عظمت پیدا کرده

*************************************************

حضرت امام صادق(علیه السلام)می فرمایند:«در روز قیامت،فردی را برای حساب صدا می زنند، پس، قرآن در پیش روی او قرار می گیرد و عرض می کند:خدایا،من قرآنم و این بنده ی تو درراه تلاوت من خود را در سختی انداخته و در دل شب ها،مرا تلاوت کرده و قلبش،روشن و اشکش،جاری شده است.پروردگارا،او را از من خشنود کن. همچنان که من از او خشنودم».

**********************************************

ملاصدرا،در تفسیر سوره واقعه،می فرماید:«بسیار به مطالعه کتب حکما پرداختم،تا آنجا که گمان کردم کسی هستم، ولی همین که بصیرتم باز شد،خودم را از علوم واقعی خالی دیدم و در آخر عمر،به فکر رفتم که سراغ تدبر،در قرآن و روایات محمد و آل محمد(ص)بروم.من یقین کردم که کارم بی اساس بوده است؛زیرا در طول عمرم،به جای نور،در سایه ایستاده بودم.از غصه،جانم آتش گرفت و قلبم شعله کشید،تا رحمت الهی دستم را گرفت و مرا با اسرار قرآن آشنا کرد و شروع به تفسیر و تدبر در قرآن کردم و در خانه ی وحی را کوبیدم،درها باز شد و پرده ها کنار رفت و دیدم،فرشتگان به من  سلام می گویند من،اکنون که دست به نوشتن اسرار قرآن زدم، اقرار می کنم که قرآن،دریای عمیقی است که جز با لطف الهی،امکان ورود در آن نیست.ولی چه کنم که عمرم کوتاه و بدنم ناتوان،قلبم شکسته و سرمایه ام کم،ابزار کار ناقص و روحم کوچک است».

پس،بر مونسان کلام وحی است که قدر مؤانست با کلام خدا را بدانند و هر روز، سجده شکر بر درگاه او بسایند

****************************************************

برای ِ حرفهای ِ امروز کلامی جان بخش تر از کلام حضرت پیامبر و ائمه معصومین علیه السلام نیست

حضرت پیامبر اکرم(صلی ا... علیه و آله و سلم) می فرماید: نگاه کردن به خطوط قرآن،بدون خواندن نیز،عبادت است.همچنین فرمودند:سخت ترین چیز،برای شیطان، قرائت قرآن است،از رو

 حضرت امام صادق(علیه السلام) نیز می فرمایند: کسی که قرآن را از روی آن تلاوت کند،نور دیدگانش زیاد شده و بار گناه پدر و مادرش ـ هر چند هر دو کافر باشند ـ سبک می شود

همین طور فرمودند:«هر کس حرفی از کتاب خدا را،بدون خواندن، بشنود، خدا، برای او، حسنه ای می نویسد و از او گناهی را محو می کند و درجه ای بر درجات او می افزاید.

امام همچنین فرمودند:«هر که قرآن بخواند،در حالی که جوان و مؤمن باشد،قرآن با گوشت و خون او، آمیخته می شود و خدا او را با فرشتگان بزرگوار که نویسندگان و حاملان قرآنند،قرین می سازد و قرآن در روز قیامت،نگهبان او می شود».

حضرت رسول(صلی ا... علیه و آله و سلم) فرمودند: تلاوت کننده و گوش فرا دهنده ی به قرآن،در پاداش،مساوی هستند.سوگند به خدائی که جان «محمد(صلی ا... علیه و آله و سلم )» در دست قدرت اوست،پاداش شنونده ی قرآن که به آن معتقد باشد، از انفاق یک کوه طلا،در راه خدا،بیشتر است

ـ خالی ترین و فقیرترین خانه ها، خانه ایست که در آن قرآن نباشد.

ـ «کسی که قرآن را از حفظ بخواند،ولی گمان برد که خداوند او را نمی آمرزد او از کسانی است که ایات الهی را به تمسخر گرفته است».

امام علی(علیه السلام) نیز فرموده اند:«قرآن را فرا گیرید؛ زیرا قرآن،بهار دلهاست»

********************************************************

 (مناجات)

خدایا!

ای که به تو بی نیاز شوند و از تو بی نیاز نباشند،

به تو رو آورند و از تو رو بر نتابند،

از سر شور و شوق،آهنگ تو کرده ام

و با دلی مطمئن، به تو امید بسته ام

تمنای من از تو هر چند زیاده باشد،

در برابر غنای تو ناچیز و اندک است،

که دست عطایت از هر دستی گشاده تر و برتر است

 

 

 

  • ۹۹/۰۸/۱۰
  • رادیو بدون شایعه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی