رادیو بدون شایعه

بایگانی
  • ۰
  • ۰

افق- تبلیغ دین

برنامه گروه فرهنگ و اندیشه رادیو ایران تقدیم میکند.

 
 به افق آفتاب 
 


 برای ِ سرآغاز ِ برنامه امروز دل به زمزمه نامی زیبا از اسمای ِ خدای ِ بزرگ میسپاریم به خدایی که عظیمه خدایی که انقدر بزرگه که ما هر چقدر هم که ازش دور بشیم باز به ما نزدیکه نزدیکه


 

با توکل به بزرگی ِ خدای ِ بی همتا ، سلام




 اگه شنونده برنامه امروز ما باشید ، با هم از مساله ای در خور توجه صحبت میکنیم، از تبلیغ عقاید دینی و دین آسمونیمون و این که برای تبلیغ دین چه باید کرد؟ .




 حتما شما هم با کسایی روبرو بودین که وقتی حرفی به شما میزنن احساس میکنین که خیلی دوست ندارین بهشون گوش بدین و برعکس کسایی هم بودن که هنوز حرف از دهنشون بیرون نیومده عزمتونو برای ِ عملی کردنِ حرفهاشون جزم کردین. حالا تصور کنین که این کلام شیرین و شنیدنی مربوط به دین و مباحث عقیدتی باشه، مسائلی که قطعا به جان ما خواهد نشست.




 به نظر ِشما چرا این طور میشه؟ این که چطور گاهی یک جمله ساده از زبون ِ آدمای ِ مختلف ، انقدر میتونه روی ما تاثیر خوب و موندگاررو بذاره 




حرفها و کلام ِ اثر گذار و خوب از دل ِ صاف و خدایی بیرون میاد و به فطرت ِ خدایی ِ ما هم میشینه.




 به نظر ِشما چطور میشه دین رو تبلیغ کرد و چطور میشه تاثیر ِ حرفهامونو در بقیه بیشتر کنیم؟ شماره تماس: شماره پیامک:




میدونین من سعی کردم توی ِ این چند روز توی ِ رفتار ِ اونایی که حرفاشونو گوش میدم بیشتر دقت کنم و ببینیم که اونا چی کار میکنن که ما انقدر گوش به حرفشون هستیم. یکی از مهم ترین رفتارها در ارتباط ِ کلامی و تاثیرش و یکی از راههای مهم اثر گذاری در تبلیغ روی خوش و زبان شیرینه که اولین راه در ایجاد ارتباط و شروع تلاش برای موثر واقع شدنه 




 یکی دیگه از نکات ِ ساده و مهم در تبلیغ ، درست و مناسب مخاطب قرار دادنه دیگرانه ، شاید باورش سخت باشه اما یکی از اولین قدم ها برایِ نفوذ ِ در دل ِ طرف ِ مقابل ، درست صدا کردنه اونها و زیبا و با احترام صدا کردنه اونهاست. با این کار ما اولین نشونه در دوست داشتنه اونهار ُ بهشون ثابت میکنیم.




 و اما گفتگوها ، گفتگو و سوال و جواب بین دو نفر بخصوص در مباحث دینی باید مؤدبانه و محبت آمیز باشه نه از روی ِ دشمنی و نفرت انگیز. حقیقت اینه که یک مطلب رُ میشه طوری ادا کرد که شنونده خوشش بیاد و پاسخ ِ خوبی هم بده و همون مطلب رُ میشه طوری ادا کرد که شنونده یا جواب ندهد و یا جواب زشت و تندی داشته باشه. توصیه اسلام اینه که جملاتی که از همه زیباتر و مؤدبانه تره انتخاب بشه تا جوابی زیبا هم شنیده بشه. همه ما دیدیم که آمرانه حرف زدن ، حساسیت فرد رُ برمی انگیزه   و حتی امکان به وجود اومدنِ برخورد لفظی و تنش هم وجود داره. 



متاسفانه گاهی پیش اومده که ضمن صحبت، افراد در خصوص معرفی و ترویج مسایل دینی کلمه یا جمله ای بیان بشه که اثر بد اون تا سالها در ذهن شنونده باقی مونده باشه انده و حتی باعث افسردگی و دلسردی هم بشه. تمرین مهارت کنترل خشم به همه ما کمک می کنه که در استفاده از کلمات دقت کنیم هر سخنی رُ برای خاموش کردنِ شعله خشممون استفاده نکنیم.




 در حدیثی از حضرت علی علیه السلام آمده است: زیبا سخن بگویید تا پاسخ زیبا بشنوید و از گفتن سخن زشت بپرهیز که دل را پر از خشم و کینه می کند. ایشان ، دور بودن از سخن زشت و داشتن گفتار نرم و ملایم را از نشانه های پرهیزکاران برمی شمارند. 



متاسفانه گاهی پیش میاد که در گفتگوها ، کلام نامناسبی هم رد و بدل میشه، در این وضع باید سعی کرد که در مقابل کلمات تند و خشنی که میشنویم متانت و سعه صدر نشون بدیم تا ادامه بحث و جدال ،آتیش معرکه رُ زیادتر نکنیم. این مساله بخصوص در مورد ِ زن و شوهرها بسیار سفارش شده.




شنونده خوب بودن یکی از مهم ترین اسباب ِ تاثیر ِ تبلیغات در مسایل دینیه . ما اگر محبت و دلسوزی ِ همدیگه رُ در حرفهامون باور کنیم ، بیشتر از اونچه که هست گوش به کلام ِ هم میدیم.




(مناجات) 
ای خدای مهربان و بی‌شریک! ای توانای مطلق! آفرینِ هر دو جهان بر تو باد که بهترین آفرینندگانی و به آدمیان حیات بخشیدی و آبهای زلال را از دل کوهها جاری ساختی و به ابرها فرمان دادی تا ببارند و تشنه‌ها را سیراب کنند. خدایا! درود و سلام همه مؤمنان اهل یقین بر تو باد که جمال مطلقی و صفات جلالت به زیبایی صفات جمال توست. خدایا! درود و ستایش ما بر تو باد که به انسان اهل یقین، بال و پر دادی تا به عشق تو، ملکوتی شود و در بیکرانه معرفت تو به پرواز درآید و با آتش اشتیاقی که در دل دارد، قدم به وادی جذبه و شهود بگذارد و بی‌واسطه واژه‌ها حیات را دریابد. خدایا! ای مهربانترین و ای تواناترین! راه رسیدن به بیکرانه حیات جاودان را به ما نشان ده و یاریمان کن تا تو را هیچگاه از یاد نبریم


  • ۹۶/۱۱/۰۹
  • رادیو بدون شایعه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی