رادیو بدون شایعه

بایگانی
  • ۰
  • ۰

برنامه

گروه معارف و مناسبتهای رادیو ایران تقدیم میکند.

*******************************

به افق آفتاب

*******************************

به نام ِ خدایی که بهتر از او خدایی نیست.

*******************************

خدمت ِ همه شما عرض سلام داریم و در بهترین اوقات ِ روز، میهمان ِ همراهی ِ شما هستیم.

*******************************

راستش امروز با خودم به این فکر میکردم که دلیل ِ بعضی از مشکلات ِ ما نداشتنه یه دید ِ بلند به آینده اس. نداشتنه یه نگاه ِ آخربین و کارهایی که یکدفعه و آنی و بدون ِ در نظر گرفتنه عواقبش تصمیم به انجامشون میگیریم و نگفته ، نتایجش مشخصه .

*******************************

میدونین مشکل اینه که بدون ِ داشتنه دید ِ درست به آینده و آخر ِ کار، نمیشه تصویر ِ درستی از مسیر .

*******************************

جالب اینه که اتفاقا تصمیم های ِ  بدون ِ آینده نگری و هیجانی معمولا با شور و شوق ِ زیادی ، توی ِ ذهن ِ ما شکل میگیرن ، شور و شوقی که نمیذاره جوانب مختلف اون تصمیم رُ بررسی کنیم.

*******************************

ما اگر طالب ِ کار ِ درست و نتایج ِ موفقیت آمیز هستیم باید با نگاهی بلند به آینده و با در نظر گرفتنه تواناییها و امکانات و مهارتهامون باشه. در غیر ِ این صورت جز پشیمونی و شکست نتیجه ای نداریم.

*******************************

به نظر ِشما چطور میشه دیده آخر بین و بلند داشت و ماحصل ِ این نگاه  توی ِ زندگی ِ ماها چیه؟

شماره تماس:

شماره پیامک:

*******************************

نگاه ِ بلند به آینده، ما رُ قادر مىکنه که خطرات و فرصت‏هائى رُ که در آینده با اونها مواجه مى‏شیم، پیش بینى کرده و بدین ترتیب زمان لازم براى تفکر و تصمیم‏گیرى پیش از برخورد با اونها رُ داشته باشیم. دونستنه اینکه چگونه به آینده فکر کنیم، با توجه به سرعت تغییرات در جهان، به شکل فزاینده ای ضرورت یافته. شکی نیست برای گرفتن تصمیم های عاقلانه درباره زندگی و کسب و کار خود باید بدونیم که دنیای ما چگونه در حال تغییره.

پیامبر اکرم(صلی الله علیه واله) گفت: چون در اندیشه انجام دادن کاری برآیی، در عاقبت آن تدبر کن، تا اگر نیک است و در راه درست، به آن دست یابی، و اگر مایه گمراهی است آن را فروگذاری

*******************************

در احادیث اسلامی داریم که دوراندیشی و آینده‌نگری از نشانه‌های خردمندیه و خردمندترین انسان‌ها افرادی هستن که آینده نگری و عاقبت‌اندیشی بیشتری دارن.

دوراندیشی و آینده‌نگری، از شرایط لازم و مقدمات اساسی تصمیم گیری معقول و منطقیه. هنگام تصمیم گرفتن در خصوص هر مسأله‌ای، بررسی جوانب و زوایای گوناگون و پیش بینی پیامدهای اجتماعی آن، امری ضروریه.

*******************************

دوراندیشی برای افراد ضعیف نیست. یک دلیل مهم اعتبار کم دوراندیشی اینه که این توانمندی با رکود تداعی شده. ما شخص دوراندیش رُ به عنوان فردی می‌شناسیم از خطر کردن می‌ترسه  و زندگی رُ به طور روزمره می‌گذرونه. اینکه سعی کنیم انتخاب‌های آسانی در زندگی داشته باشیم یا اینکه خودمون رُ وقف هدفی کنیم که به ما آسیب می‌رسونه.دقیقاً به همون اندازه بی‌احتیاطی ما رُ در دام تکانه‌های آنی قرار می‌ده. افراد دوراندیش به اهداف و آرزوهای بلندمدتشون احترام میگذارن و هر وقت که لازم باشه برای دستیابی به این اهداف خطر میکنن.

*******************************

افراد دوراندیش مسیر خودشون ُ در زندگی ترسیم می‌کنن. یک شخص دوراندیش آگاهانه و با هدف زندگی می‌کنه. او صرفاً به اونچه که در جریان زندگی پیش میاد واکنش نشان نمی‌ده؛ بلکه بر طبق درک اهداف و آرزوهایش تصمیم می‌گیره و عمل می‌کنه

**********************************************.

افراد دوراندیش بدن‌هایی سالم و قوی و زندگی سالمی دارن. تحقیقات نشان دادن که افراد دوراندیش از لحاظ فیزیکی قوی‌تر هستن، بخصوص موقعی که تکالیفی رُ انجام می‌دهند که نیاز به استقامت داره. افرادی که اهداف مناسبی در زندگی‌شون دارن سالم‌تر و شادتر هستن.

*******************************

حضرت امیرمومنان ، علی (علیه السلام) دور اندیشی و آینده نگری رُ نشانه عقل و خردمندی می شمرند و خردمندترین و عاقل ترین انسانها رُ افرادی می دونن که آینده نگری و عاقبت اندیشی بیشتری دارن.

*******************************

*******************************

حضرت علی علیه السلام ، جناب مالک را از اتخاذ تصمیم عجولانه و اقدام پیش از فرا رسیدن وقت مناسب بر حذر می دارد و همچنین وی را بر حذر می دارد از غوطه ور شدن در کاری که وسایل آن مهیا و آماده گردیده به تصور اینکه اگر به آن مشغول نگردد از دست می رود.

در واقع انسان قبل از اقدام نسبت به هر کاری لازم ِ اون کار رُ ارزیابی و عاقبت سنجی کنه و پس از شناخت و درک موفقیت خودش در اون کار دست به اقدام و انجام ِ اون بزنه.

*******************************

(مناجات)

ای خدای مهربان و بی‌شریک! ای توانای مطلق! آفرینِ هر دو جهان بر تو باد که بهترین آفرینندگانی و به آدمیان حیات بخشیدی و آبهای زلال را از دل کوهها جاری ساختی و به ابرها فرمان دادی تا ببارند و تشنه‌ها را سیراب کنند. خدایا! درود و سلام همة مؤمنان اهل یقین بر تو باد که جمال مطلقی و صفات جلالت به زیبایی صفات جمال توست. خدایا! درود و ستایش ما بر تو باد که به انسان اهل یقین، بال و پر دادی تا به عشق تو، ملکوتی شود و در بیکرانة معرفت تو به پرواز درآید و با آتش اشتیاقی که در دل دارد، قدم به وادی جذبه و شهود بگذارد و بی‌واسطة واژه‌ها حیات را دریابد. خدایا! ای مهربانترین و ای تواناترین! راه رسیدن به بیکرانة حیات جاودان را به ما نشان ده و یاریمان کن تا تو را هیچگاه فراموش نکنیم.

 


 

 

 

 

  • ۹۹/۱۲/۰۲
  • رادیو بدون شایعه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی