برنامه
گروه معارف و مناسبتهای رادیو ایران تقدیم میکند.
********************************************
به افق آفتاب
**********************************************
به نام ِ خدایی که همین نزدیکی ست و سلام
**********************************************
در روز شمار ِ ماه محرم و با یاد و نام ِ حضرت امام حسین علیه السلام و با امید ِ به زندگی به سبک ِ حسینی
در خدمت ِ شما هستیم.
**********************************************
بزرگی میگفت اون چه که به روزهای ِ ما رنگ و رو میده، بهره ما از اونهاست. این که بعد از گذر ِ هر روز ، زندگیهامون چقدر بهتر میشه. بخصوص برای ِ مایی که الگوهایی بی نظیر مثل ِ حضرت امام حسین علیه السلام داریم.
********************************************
در این روزهای ِ محرم اونچه که به اوقات ِ ما برکت میده، اینه که سعی کنیم در سیره و رفتار به منش و سلوک ِ آقا امام حسین علیه السلام نزدیک و نزدیک تر بشیم.
******************************************
رضا بودن به رضای ِ خدا و تفویض امور به او، یکی از بزرگترین و بارزترین ویژگیهای ِ حضرت امام حسین علیه السلام بوده.
**********************************************
این خیلی خوبه که ما در طی ِ زندگی ، تلاشمون رو انجام بدیم اما در فکر و جانمون این حقیقت وجود داشته باشه که "اگر خدا بخواهد"
یا به قولی همون "ان شاءا... " خودمون.
***********************************************
فکر میکنم این جوری آرامش هممون چند صد برابر میشه. از این بابت که دیگه نگران نتیجه نیستیم و مطمئنیم که اگر اوضاع به نفعمون باشه و البته به صلاحمون، خدا خودش همه چیز رو بعد از تلاش ِ ما ، درست میکنه.
*******************************************
به نظر ِ شما ان شاءا... گفتن در معنای ِ واقعی یعنی چی؟
و چه تاثیری توی ِ زندگیهای ِ ما داره؟
شماره تماس:
شماره پیامک:
*******************************************
اکثر ما به خواست و مشیت خداوند متعال اعتقاد داریم و ته دلمون مطمئنیم که بدون خواست و اراده خداوند متعال برگی از جای نمی جنبه و قدمی از قدم برداشته نمی شه ولی در مقام عمل گاه این اعتقاد متعالی رُ فراموش می کنیم و به جای تکیه بر یاد و خواست خداوند متعال بر خود و منیّت خودمون تکیه می کنیم. و این یعنی عملی محکوم به شکست.
خداوند متعال خطاب به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید :
(سوره کهف آیات 23 و 24) ؛ «هرگز نگوید من فردا فلان کار را انجام میدهم، مگر اینکه خدا بخواهد»
یعنی: هرگاه از تصمیم به انجام کاری در آینده سخن میگویی، حتما تکیه بر مشیت خدا کن و جمله «ان شاءالله»،«اگر خدا بخواهد» را فراموش مکن .
************************************************
حضرت امام علی علیه السلام میفرمایند : گروهى از یهود چیزى از پیامبر صلى الله علیه و آله پرسیدند ، حضرت فرمود : فردا بیایید تا جوابتان را بدهم ـ و اِن شاء اللّه نگفت ـ ؛ پس تا چهل روز از آمدن جبرئیل علیه السلام نزد پیامبر جلوگیرى شد . و پس از آن، بر پیامبر فرود آمد و گفت : «هرگز در مورد چیزى مگوى که من آن را فردا انجام خواهم داد. مگر خداوند بخواهد، و چون فراموش کنى، پروردگارت را به یاد آور و بگو: امید که پروردگارم مرا به راهى که نزدیک تر از این به صواب است، هدایت کند.
********************************************
در حقیقتِ گفتنه ان شاءا... ، به تأثیر «معرفت» در «اعمال» انسان توجه شده که اگه انسان، مؤمن به خدا باشه، هرگز خودش رُ مستقل و مستغنی از او نمی بینه، هرگز مغرور نمی شه، و بر مرکب خودخواهی سوار نمیشه، همان طور که در برابر انبوه مشکلات، گرد غبار یأس و نومیدی بر آینهی قلب اون نمی نشینه و در برابر حوادث سخت زانو نمیزنه؛ چرا که او مشیت الهی رُ بالاتر از همه چیز میدونه.
********************************************
بعضی وقت ها متاسفأنه پیش میاد که برخی افراد خیلی راحت در مورد آینده تصمیم گیری های جدی ای رُانجام میدن و مثلا می گن در فلان زمان من حتما فلان کار رُ انجام خواهم داد، با اینکه حتی از پنج دقیقه بعد خودشون هم خبر ندارند که اصلاً زنده هستن یا نه و یا در اون زمان خاص، آیا شرایط مختلف امکان انجام اون کار رُ برای اون فرد محقق میکنه یا نه و مسائلی از این قبیل ...
لذا یک دستور کلّی در آیات ِ مختلف ِ قرآن به مۆمنین گوشزد شده که:
هرگز در مورد کارى نگو «من بعدا آن را انجام مى دهم بلکه کمی آینده نگر باش و بگو : "مگر اینکه خدا بخواهد ، إن شاءَ اللّهُ".
*****************************************
دوست ِ عزیزی میگفت : حداقل فایدهء گفتنه ان شاءا.. اینه که خودمون رُ در مقابل خداوند متعال خاضع نشون می دیم و این که حتی اگه بر فرض در تحقق اون کار ، تلاش هم کردیم و به هر دلیل ماون کار به سرانجام نرسید، خُلف وعده و یا دروغی از ما سر نزده چون تحقق ِ اون کار رُ مشروط به خواست و اراده خداوند متعال کرده بودیم .
*****************************************
در توجه و تاکید ِ به گفتنه ان شاءا.. در کارها ، گذری به کلام بزرگان ِ دین داریم. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرموده اند : نشانه کامل بودن ایمان بنده این است که در هر کارى «اِن شاء اللّه » بگوید و حضرت امام على علیه السلام میفرمایند: سوگند به خدا ـ سوگندى که در آن مشیّت خدا را استثنا مى کنم ـ نفْس خود را چنان ریاضت دهم که اگر براى خوراک خود به قُرص نانى دست یابد ، شاد گردد و از نانخورش به نمک قناعت کند .
********************************************
(مناجات)
خدایا
ای آنکه گرهِ کارهای فرو بسته به سر انگشت تو گشوده میشود، و ای آن که سختیِ دشواریها با تو آسان میگردد، و ای آن که راه گریز به سوی رهایی و آسودگی را از تو باید خواست.
سختیها به قدرت تو به نرمی گرایند و به لطف تو اسباب کارها فراهم آیند. فرمانِ الاهی به نیروی تو به انجام رسد، و چیزها، به ارادهی تو موجود شوند،
و خواستِ تو را، بی آن که بگویی، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نیست، بی آن که بگویی، رو بگردانند.
پس بر محمد و خاندانش درود فرست. ای پروردگار من، به احسانِ خویش دَرِ آسایش به روی من بگشا، و به نیروی خود، سختیِ اندوهم را درهم شکن، و در آنچه زبان شکایت بدان گشودهام، به نیکی بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شیرینیِ استجابت بچشان، و از پیشِ خود، رحمت و گشایشی دلخواه به من ده، و راه بیرون شدن از این گرفتاری را پیش پایم نِه
- ۹۹/۰۶/۱۵